Pripravujem ho už niekoľko rokov, pridávam aj ovocie, hrozienka alebo orechy. Je vynikajúci!
Čo budeme potrebovať:
- 500 g jemného tvarohu
- 450 g kyslej smotany
- 100 g masla izbovej teploty
- 8 vajec
- 7 lyžíc hladkej múky
- 7 lyžíc kr. cukru
- Citrónovú kôru z 1 citróna
- Voliteľné: hrozienka, ovocie, orechy …
Na vrch:
- marhuľový džem
- práškový cukor
Postup:
- Rúru nastavíme na 180 stupňov a plech na pečenie vymažeme maslom.
- Tvaroh zmiešame so smotanou, pridáme zmäknuté maslo, vajce a nakoniec múku, cukor a citrónovú kôru. Vymiešame jednotnú zmes – cesto.
- Cesto navrstvíme na plech s vyššími okrajmi a niekoľkokrát s ním buchne do kuchynskej dosky, aby sme sa zbavili vzduchových bubliniek v ceste.
- Preložíme do vyhriatej rúry a pece pri teplote 180 stupňov 25-30 minút.
- Koláčik sa počas pečenia nafúkne a keď ho vyberiete z rúry trochu spadne – na chuti mu to však rozhodne neuberie.
Po upečení môžeme potrieť džemom a posypať cukrom. Je však skvelý aj sám o sebe.Želáme vám dobrú chuť!