Už dlhú dobu vieme, že med a škorica sú dobré pre zdravie. Ľudia po celé stáročia používali zmesi týchto produktov pre liečbu rôznych ochorení.
Výhody škorice a medu
V dnešnej dobe med a škorica sú dostatočne dostupné a bezpečne sa používajú nielen na skrášlenie a chuť pokrmov. Nikto nepopiera jej jedinečnú chuť, ale skrýva sa aj niečo cenného v týchto výrobkoch! Med a škorica sa stali jedným zo symbolov tradičnej čínskej medicíny.
podporuje chudnutieKombinácia dvoch vynikajúcich komponentov je ideálny pre tých, ktorí chcú zhodiť pár kíl navyše aMed a škorica sa stali jedným zo symbolov tradičnej čínskej medicíny. Med pôsobí ako vynikajúci náhrada cukru, čo vám ušetrí od konzumácie kalórií.
Škorica na chudnutie sa používa tak dlho, že si nikto nepamätá, ako to všetko začalo. Tento jedinečný metabolický urýchľovač vedie k normálnemu metabolizmu, čo umožňuje oveľa lepšie tráviť potravu. V súlade s tým spracované potraviny na energiu, neukladá ako tuk.
Okrem toho, škorica dáva trvalý pocit sýtosti. Je schopný trvalo zbaviť chuti do jedla, takže je tak často uvádzaný v rôznych diétach.
Zmes medu a škorice – nie je len nástrojom pre chudnutie , ale tiež nevyhnutnou vec pre tých, ktorí chcú zlepšiť svoje zdravie.
Znižuje hladinu cukru v krvi Ako už bolo spomenuté, med môže ľahko nahradiť cukor. Škorica, podľa poradia, znižuje hladinu cukru v krvi, a preto sa odporúča, aby diabetici ho používali ako prísady do potravín.
Ale to nie je len užitočná pre pacientov s cukrovkou vedieť o užitočných vlastnostiach škorice. Vysoká hladina cukru v krvi spôsobuje, že telo najprv v tóne, ale tento účinok netrvá dlho a nevyhnutne skončí vyčerpania energie. Tieto náhle zmeny sú škodlivé pre zdravie.
pomalé starnutie A škorice a med obsahuje rekordné množstvo antioxidantov: enzýmy, organické kyseliny, polyfenoly. Oni neutralizujú takzvané voľné radikály v našom tele – oxidanty.
Je dobrý aj pre tých, ktorí chcú zostať mladý dlhšie, je dôležité byť si vedomý existencie „liek na starobu“ v podobe medu a škorice.
Je dokázané, že čím tmavší med, tým viac antioxidantov. Pre zdravie sú užitočné pohánky medu.
boj infekcie Ak sa pozriete, med – prírodné antibiotikum. On, rovnako ako škorica, má dezinfekčné a protizápalové vlastnosti. Tieto dva produkty sa používajú na prevenciu prechladnutia v chladnom období, a to aj pri liečbe ochorení obličiek a močového mechúra: pielononefrita a zápal močového mechúra.
Stimuluje kardiovaskulárny systém Med zvyšuje prietok krvi do srdca. Zabraňuje vzniku krvných zrazenín, čím sa znižuje riziko mŕtvice a infarktu. Rovnako tak v tomto ohľade užitočné aj so škoricou: To normalizuje hladinu cholesterolu v krvi.
A to sú neni všetky blahodarné vlastnosti medu a škorice.
ZDROJ:SOVKUSOM.RU