Zdravé recepty

Konečne moja kamoška prezradila odkiaľ má takú perfektnú postavu! Dala mi recept na diétny šalát, ktorý konzumuje každý druhý deň na večeru.

Už dávno neplatí, že šaláty sú iba prílohou k hlavnému jedlu. Šalát môže byť plnohodnotným jedlom, môžete ho jesť na raňajky, obed, aj na večeru. Nielenže sú veľmi chutné, zároveň budete vďaka nim štíhli a plní energie.

Receptov na jedlá s nízkym počtom kalórií nie je nikdy dosť. Zídu sa stále, keď nás pochytí večerný hlad alebo máme chuť maškrtiť. Tento šalát si môžete dopriať v akejkoľvek časti dňa a nemusíte mať kvôli tomu výčitky. Je nádherne chrumkavý a voňavý a pripraviť ho zvládne aj začiatočník. Recept si určite zapíšte, túto lahôdku budete odteraz pripravovať pravidelne.

Budeme potrebovať:

1/4 červenej kapusty

1 mrkva

1 jablko

1 repa

1 reďkev

1 citrón

30 g zázvoru

1 polievková lyžica medu

2 lyžice olivového oleja

200 ml vody

soľ (podľa chuti)

čierne korenie (podľa chuti)

Postup:

Kapustu umyte a odstráňte z nej hlúbik a tvrdé časti. Následne ju nakrájajte na tenké prúžky a umiestnite do veľkej misy.

Mrkvu očistite a nakrájajte na tenučké prúžky alebo na hrubo nastrúhajte na strúhadle. Rovnako postupujte pri reďkovke.

Očistite si repu a nastrúhajte ju na strúhadle na väčšie kúsky.

Jablko ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Následne ho umiestnite do misky, zalejte vodou a pridajte šťavu z polovice citróna. Nechajte asi minútu postáť. Jablko tak získa skvelú chuť a nechytí čierny nádych. Následne jablká pridajte k šalátu.

Zázvor teraz nastrúhame na jemno a pridáme k nemu 1 polievkovú lyžicu šťavy zo zvyšnej polovice citróna. Následne pridáme med, olivový olej soľ a čierne korenie podľa chuti. Všetko dobre zamiešame a pridáme k ostatným surovinám na šalát.

Celý šalát dôkladne premiešame a môžeme pridať i rôzne čerstvé bylinky.

Skvelý diétny šalát je hotový a my vám prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: sovkusom.ru

Tiez sa Vam moze pacit