Prírodná medicína, Zdravé recepty, Zdravie a životospráva

85 ročná babička užíva túto zmes 2 krát denne a nikdy nemala vysoký krvný tlak, ani cholesterol!

Najčastejšími príčinami vysokého krvného tlaku a cholesterolu býva nezdravé stravovanie, stres a uponáhľaný životný štýl.

Pravdou je, že spôsob života sa síce zmeniť dá, no pre väčšinu ľudí je to stále nedosiahnuteľný cieľ.

Našťastie, existujú prírodné veci, ktoré síce nedokážu úplne odstrániť všetky nepriaznivé vplyvy modernej doby, no s niektorými si vedia ľahko poradiť.

Takým je aj náš dnešný recept, ktorého príprava nezaberie veľa času, môžete si pripraviť aj väčšie množstvo dopredu a potom už len každý deň po troške užívať.

Čo spôsobujú cholesterol a vysoký krvný tlak?

O cholesterole a vysokom krvnom tlaku je známe, že môžu viesť k mnohým vážnym zdravotným problémom.

Najčastejšie sa jedná o zvýšené riziko srdcovo cievnych ochorení, akými sú infarkt a mozgová mŕtvica. Prispievať však môžu aj ku vzniku cukrovky.

Inšpirujúcim pre nás môže byť príbeh jednej 85 ročnej babičky, ktorý si dlhé roky pripravuje jeden prírodný liek.

Výsledkom je, že aj napriek svojmu pokročilému veku nikdy v živote netrpela vysokým krvným tlakom, ani zvýšenou hladinou cholesterolu v krvi. Tieto ochorenia pritom často postihujú väčšinu ľudí už po 50-ke.

Poďme sa teraz bližšie pozrieť na to, ako si tento recept pripravíte.

Ingrediencie

Na výrobu našej liečivej zmesi budete potrebovať tieto suroviny:

  • 1 polievkovú lyžicu čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 polievkovú lyžicu medu
  • 1 kúsok (2 cm odrezok) postrúhaného zázvoru
  • 1 polievkovú lyžicu jablčného octu

Množstvo jednotlivých surovín môžete v danom pomere prispôsobiť objemu výslednej zmesi, aký si chcete dopredu pripraviť.

Príprava a skladovanie

1. Vložte všetky suroviny do mixéra a rozmixujte na jemnú zmes.

2. Zmes premiestnite do sklenenej uzatvárateľnej nádoby a nechajte postáť v chladničke 5 dní.

3. Po ubehnutí 5 dní je váš prírodný liek pripravený na užívanie.

Zmes však aj naďalej držte v chladničke. Tam by mala bez problémov vydržať aj zopár týždňov, keďže jablčný ocot a med pôsobia ako prírodné konzervanty.

Lepšie je však si ju pripraviť čerstvú každý týždeň.

Užívanie

Liek užívajte pravidelne 1 čajovú lyžičku 1 až 2 krát denne. Môžete si ju rozriediť v pohári vody a vypiť, keďže pri priamej konzumácii by to bolo dosť ostré.

V prípade už existujúcich problémoch s vysokým krvným tlakom alebo cholesterolom,  zlepšenie by malo nastať už po niekoľkých týždňoch užívania.

Pri prevencii by sa vám uvedené ťažkosti mali navždy vyhýbať.

Tiez sa Vam moze pacit